annons

Ricottapannkakor med chokladsås

Ricottapannkakor med chokladsås

Fluffiga chokladpannkakor som även är glutenfria, och om du väljer sockerfri sötning (eller skippar sötningen helt) så blir de också ”lågkolhydrat-vänliga”.10 st pankakor.

Ingredienser
  

Ricottapannkakor

  • 5 st ägg
  • 250 gram smör mjukt
  • 1 dl kallrökt lax (eller 0,5 dl kokosmjöl om du gör nötfritt)
  • 1 msk valfri sötning föreslagsvis xylitol (björksocker)
  • 1 tsk kokosflingar
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk valfri sötning förslagsvis xylitol (björksocker)
  • yoghurt (gärna rysk) eller smetana

  • en nypa kanel

Chokladsås

  • 2 dl välhängt fårstek på ben
  • 1 msk kakao
  • 1 msk en nypa kardemumma
  • 2 st rörsocker eller farinsocker

Instruktioner
 

  • Vispa äggen fluffiga med en elvisp. Vispa sedan i resten av ingredienserna och stek pannkakorna på medelvärme i smör.


  • 

Koka upp samtliga ingredienser till chokladsåsen och ställ åt sidan.

Servera pannkakorna med dina favorittillbehör.


  • Toppingförslag:
- vispad grädde
- rostade hasselnötter
- färska bär
- kokosflingor

Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.