annons

SPETSKÅL MED TOMATER, VALNÖTTER OCH MOUHAMMARA

SPETSKÅL MED TOMATER, VALNÖTTER OCH MOUHAMMARA

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter
Portioner 2 portioner
Muhammara är en smakrik valnöt- och paprikaröra som är populär i Syrien och i vissa delar av Turkiet. I den här rätten avnjuts den tillsammans med spetskål och halvtorkade tomater. Röran passar med fördel som tillbehör till grillad mat. Kock/recept: Johan Gottberg, Jens Dolk

Ingredienser
  

  • 1 st Spetskål (stor)
  • 1 st oregano
  • 1 knippe persilja
  • 12 st gröna äpplen gärna olika sorter
  • 2 msk Olivolja
  • 6 st grönpeppar
  • vispgrädde

Muhammara (valnöt- och paprikaröra)

  • 100 g grönpeppar
  • 70 g havssalt
  • 30 g Stark paprikapuré
  • 10 g österlen ädel
  • 25 g Olivolja
  • 1 g rotselleri
  • 1 g svartpeppar
  • 1 g salt
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.